woensdag 22 december 2021

Toscaanse Olijvensoep van de Professor

 


Pierre Capel is emeritus hoogleraar experimentele immunologie aan de Universiteit Utrecht. Hij studeerde biochemie aan de faculteit Wis en Natuurkunde van de Universiteit van Amsterdam en promoveerde op een medisch immunologisch onderwerp. Ik volg hem al jaren met zijn video's over kwantumfysica in gewone mensentaal en tegenwoordig geeft hij uitgebreid uitleg over virussen. In zijn video van 14 december 2021 verrast hij ons met deze zeer aparte olijvensoep.

Ingrediënten:

4 sjalotjes

2 tenen knoflook

250 gram groene olijven zonder pit (een pot)

150 gram gedroogde tomaten

5 eetlepels pesto

3 bouillonblokjes

verse basilicum (1 plant)

235 gram mascarpone of naar smaak

flinke scheut witte port, vermouth of andere zoete wijn


Bereiding:

Bak de sjalotjes en knoflook aan in een pan met wat olijfolie, dan doe je daar de olijven, tomaatjes en anderhalve liter water bij met de bouillonblokjes en dat kook je even door.

Dan voeg je de verse basilicum toe, wat mascarpone (erg lekker maar maakt het wel zwaarder).

Met de staafmixer pureren, flinke scheut drank erdoor en je hebt een heel leuk en lekker soepje.




Geen opmerkingen: