dinsdag 14 december 2021

Varkenshaasmedaillons met Pruimensaus





 Ingrediënten voor 2 personen

120 minuten marineertijd

1 varkenshaas

1 teentje knoflook (geperst)

250 milliliter rode wijn

4 gedroogde pruimen (in stukjes) 

1 takje rozemarijn

1 theelepel grove mosterd

1 eetlepel maanzaad

2 plakjes bladerdeeg (ontdooid)

0.5 ei (losgeklopt) 

2 lange plakken ontbijtspek

1 eetlepel olijfolie

keukentouw


Voorbereiden

Snijd van de varkenshaas 2 gelijke stukken van 5 cm. Meng de knoflook met de wijn, pruimen en rozemarijn en leg de varkenshaas erin. Laat afgedekt minimaal 2 uur marineren. Snijd de rest van de varkenshaas in stukjes en maal in de keukenmachine tot gehakt. Breng op smaak met zout, peper en de mosterd. Rol met een koele hand kleine balletjes ervan. Rol door het maanzaad tot ze helemaal bedekt zijn en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200ºC. Steek met een glas 2 cirkels uit het bladerdeeg en leg op de bakplaat. Maak van de deegrestjes blaadjes om te garneren. Bestrijk het deeg met ei en bestrooi met de rest van het maanzaad. Bak de cirkels in het midden van de oven goudbruin. Laat afkoelen en bewaar luchtdicht.

Bereiden

Neem de medaillons uit de marinade en bewaar de marinade. Dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrooi met peper. Wikkel het ontbijtspek rondom en bind vast met keukengaren.

Verwarm de oven voor op 160ºC. Kook de marinade in tot de helft en pureer met de staafmixer helemaal glad. Breng op smaak met zout en peper.

Verhit de grillpan op een hoge stand en bestrijk met olie. Gril de medaillons kort om en om aan en gaar nog 10 minuten verder in de oven.

Bak intussen de maanzaadballetjes rondom in de grillpan en schep samen met het bakvet door de pruimensaus. Schep een flinke lepel van de saus op borden en leg de medaillons erop. Maak af met een paar maanzaadballetjes en het bladerdeegdekseltje.

Het vlees was precies goed.


Recept uit Boodschappen

Geen opmerkingen: