maandag 14 november 2022

Gemakkelijke Vietnamese Kippendijen

 



Ingrediënten voor 4 personen:

Deze op Vietnamees geïnspireerde marinade, boordevol vissaus, bruine suiker en chilipepers, raakt alle tonen, en omdat het meer pasta dan vloeistof is, zet het zich vast aan vlees of zeevruchten voor een grote impact in een korte tijd.

  • Plantaardige olie (voor grill)
  • 2 citroengrasstengels, taaie buitenlagen verwijderd
  • 1 serrano chili
  • 3 teentjes knoflook
  • 2,5 cm gember, geschild
  • 1 el donkerbruine suiker
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 1 el vissaus
  • 1 el sojasaus
  • 500 à 600 gram  kippendijen zonder vel, zonder been
  • zout
  • 2 lente-uitjes, dun gesneden
  •  koriander
  • Sesamzaad en partjes limoen (voor het serveren)

Bereiding:

Rasp met behulp van een Microplane citroengras, chili (zaden en al! - gaat ook goed met een diepvries peper), knoflook en gember fijn in een middelgrote kom. (Je kunt ook heel fijn hakken en vervolgens pureren tot een pasta met behulp van de zijkant van je mes.) 

Voeg bruine suiker, olie, vissaus en sojasaus toe en meng goed. Maak op smaak met zout en voeg toe aan de kom. Draai indien nodig om volledig te bedekken. Laat minstens 10 minuten marineren en maximaal 2 uur. 

Leg de kippendijen plat en grill ze op de grilplaat ongeveer 5 minuten per kant. Breng over op een snijplank en laat 10 minuten rusten voor het snijden.

Doe de kip op een schaal en bestrooi met lente-uitjes, koriander en  sesamzaadjes. Serveer met partjes limoen.


Recept uit Bon Appétit

Geen opmerkingen: