donderdag 10 november 2022

Kippendijen met Dijonmosterd en Dragon

 


Een recept van Diana Henry en ik heb nog nooit een recept van haar klaargemaakt dat niet lekker is. Altijd eenvoudig te maken en zeer smakelijk.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 eetlepels Dijonmosterd
  • Een paar snufjes gehakte verse dragon (of tijm, oregano, basilicum, wat je hebt)
  • 1 3/4 eetlepels zachte ongezouten boter
  • 4 kippendijen zonder vel
  • Zout en peper
  • 2- 3 el paneermeel (van oudbakken, niet vers, brood)

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 220℃. Pureer de Dijonmosterd met de dragon en boter tot een geheel. Leg de kip in een braadslee (of een ovenschaal) en bestrijk of gebruik je vingers om het mosterdmengsel over de kip te verdelen. Bestrooi met zout en peper en druk dan de broodkruimels op het mosterdmengsel.

2. Bak 35 minuten in de hete oven. De kip moet gaar zijn. Controleer dit door het vlees bij het bot met de punt van een scherp mes in een van de grotere stukken te prikken. De sappen moeten helder zijn zonder een spoor van roze. Zo niet, kook dan nog een paar minuten en test dan opnieuw. De bovenkant moet een mooie gouden kleur hebben.

3. Serveer direct met de jus die zich rondom de kip heeft verzameld.


Aangepast van A Bird in the Hand van Diana Henry

Geen opmerkingen: