donderdag 3 november 2022

Tarbot met Botersaus en Dragon




Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 tarbot - of elke platvis - van 1,6 tot 2 kg (laat de visboer de tarbot knippen en schoonmaken)
  • 1,5 l visbouillon
  • 500 g boter
  • zout
  • zwarte peper
  • 1/2 bos dragon, fijngesneden
  • olijfolie


Bereiding:

Doe wat olijfolie in een koekenpan.

Zet de tarbot eerst aan op de huid en draai hem vervolgens om.

Voeg als de tarbot bijna gaar is de boter toe en laat deze bruisen.

Haal de tarbot uit de pan en voeg dan de bouillon toe.

Laat de bouillon flink reduceren, zodat een goede jus ontstaat.

Voeg op het laatst wat dragon toe en breng de jus op smaak met zout en peper.

Leg de tarbot op een bord en haal voorzichtig het vel eraf en verwijder de vinnen aan de zijkanten, als ze er nog niet afgehaald zijn*

Giet de jus erover.

Was heel lekker, al was mijn tarbot echt niet zo groot.

Recept Herman den Blijker.  Wil je meer weten of tarbot wel of geen verantwoorde vangst is, lees dan https://www.hermandenblijker.nl/tip-van-de-chef-tarbot/

.* Dat had ik niet gedaan en dat was jammer.

Geen opmerkingen: