Ingrediënten voor 4 personen
- 200 g Castelluccio-linzen of vervang ze door Puy-linzen
- 50 g vetspek (lardo)
- 20 st gepofte kastanjes*
- stevig brood
- Tomatenpuree
- Laurier
- Timo
- Basilicum
- Marjoraan
- Extra vergine olijfolie
- zout
- peper
Bereiding:
Kook de linzen in ruim water op smaak gebracht met een laurierblad en voeg zout toe als ze gaar zijn (dit duurt ongeveer 20 minuten). Hak 12 kastanjes. Hak het vetspek fijn. Doe kastanjes en het spek in een pan met 2-3 eetlepels olie en een bijeen gebonden bosje tijm, basilicum en marjoraan.
Bak en voeg, als het vet goudbruin is, een lepel tomatenpuree toe, verdund met een scheut heet water; zout en peper. Voeg de gekookte linzen met ongeveer een liter van het kookwater toe.
Roer en laat nog ongeveer 10 minuten op het vuur staan. Breng eventueel op smaak met zout, verwijder het bosje kruiden en serveer de soep met de overgebleven kastanjes, de drie gehakte kruiden en sneetjes geroosterd brood of, indien gewenst, gebakken in extra vergine olijfolie.
Recept uit La Cucina Italiana
Kastanjes kun je eventueel in de Airfryer poffen:
- Verwarm de Airfryer voor op 200 °C graden.
- Maak aan de platte kant van de kastanjes een kruisje met een scherp mes. Dit moet gebeurden aangezien de kastanjes groter worden en uit hun jasje 'poffen'.
- Leg de kastanjes met het kruisje naar boven in de mand van de Airfryer. Pof de kastanjes gedurende 10 á 15 minuten.
- Klaar? Verwijder de schil (dit gaat het makkelijkst als ze nog warm zijn). Bron 24Kitchen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten