woensdag 30 november 2022

Gebakken Knolselderij met Peperroomsaus

 



Een heel smakelijk recept uit het nieuwe boek van Janneke Philippi VEGA.

Ingrediënten

  • 25 g boter
  • 1 el olijfolie
  • 1 kleine knolselderij
  • 1 sjalotje
  • 1 el groene peperkorrels (uit een potje)
  • 3 el madera of cognac
  • 125 ml houdbare slagroom
  • 1 takje peterselie

Bereiding:

Snijd van de knolselderij 4 gelijke plakken van 1 cm dik en schil ze. Verhit in twee grote koekenpannen de boter met de olijfolie. Bak de plakken in 15 min. aan beide kanten goudbruin en gaar. Leg de plakken knolselderij in een van de pannen en houd ze warm onder een deksel.

Snipper de sjalot. Fruit in het bakvet van de tweede pan de sjalot 1 min. met de peperkorrels. Voeg de madera of cognac toe.

Schenk de slagroom erbij en laat inkoken tot gewenste sausdikte. Hak de peterselie fijn.

Leg de knolselderij op 2 borden. Schep een lepel peperroomsaus erover en bestrooi met peterselie. Serveer de rest van de peperroomsaus apart erbij.


Geen opmerkingen: