zondag 26 maart 2023

Appeltaartje uit de hetelucht friteuse

 


Een restje van het deeg van de Holtkamp appeltaart had ik nog in diepvries liggen. Een goed idee om een voorraadje deeg te hebben, zo kan ik bij een plotselinge lekkere trek of onverwachte visite snel warme appeltaart in de hetelucht friteuse bakken. De baktijd is dan maar 30 minuten op 160℃

Appeltaartje uit de heteluchtfriteuse

Vet de bakvorm in met boter.

Bekleed met het deeg

Doe stukjes appel, rozijnen, krenten, suiker naar smaak in een pannetjes met een lepeltje maizena. Zet op het vuur en kook al roerend tot ze wat vocht verloren hebben. Dan blijft de bodem droog. De bodem eventueel nog bedekken met amandelpers. (zie het recept van Holtkamp).

Ik had niet voldoende deeg voor een raster, maar heb de randjes een beetje naar binnen gevouwen. Na het bakken een beetje abrikozenjam opwarmen (in het zelfde appel-pannetje) en daarmee de rand bestrijken.

Geen opmerkingen: