het gerecht hoort veel roder te zijn door de rode currypasta, maar omdat mijn gast heel veel van Aziatische gerechten met fruit houdt, maar niet zo van pittig, heb ik maar weinig currypasta gebruikt.
Ingrediënten
- 400 ml kokoscrème
- 165 ml kokosmelk
- 100g rode curry pasta of naar smaak. Ik gebruikte veel en veel minder.
- 1 pak geroosterde eend zonder bot (toko, bijv. Amazing Oriental)
- 1 tl vissaus
- 1 tl palmsuiker
- 1 el olie
- 1 blik lychees
- 1 klein blikje ananas
- 100g cherrytomaten
- 7 limoenblaadjes
- 1 ui
- 1 rode peper
- 2 takjes Thaise basilicum
Bereiding:
Snijd de rode peper in dunne repen en de ui in blokjes. Meng de kokoscrème en de kokosmelk in een kom. Giet het vocht van de ananas en de lychees af en snijd vervolgens de ananas in stukjes.
Verwarm de oven voor op 200 ℃ en rooster de eend gaar in ca. 30 minuten gaar.
In de tussentijd maak je de curry klaar.
Verhit olie in de pan en fruit de stukjes rode peper en de ui aan.
Voeg de kokoscrème toe en laat het op matig vuur rustig koken voor circa 5 minuten of tot er een laagje olie op het oppervlak heeft gevormd.
Voeg vervolgens de curry pasta aan de kokoscrème toe en roer het goed door elkaar. Doe daarna de vissaus, palmsuiker, limoenblaadjes en de basilicum erbij en laat alles nog 5 minuten rustig koken.
Voeg de lychees, ananas en de cherrytomaten toe en kook ze voor 1 à 2 minuten mee. Breng zo nodig op smaak met de vissaus en suiker. Snijd de eend in plakken en voeg die toe aan de curry.
Recept Amazing oriental
Geen opmerkingen:
Een reactie posten