Weer een poging ondernomen om tofu lekker klaar te maken.
Ingrediënten:
800g stevige, verse tofu
maïzena
plantaardige olie, om te bakken
150 g boter
12 kleine sjalotjes (350g), gepeld en in dunne plakjes
8 rode pepers, in dunne plakjes
12 tenen knoflook, uit de knijper
3 eetlepels fijngehakte gember
5 eetlepels geplette zwarte peperkorrels
3 eetlepels ketjap manis
3 el lichte sojasaus
4 theelepels donkere sojasaus
2 eetlepels suiker
Bereiding:
- Snijd de tofu in 3cm x 2cm blokken en schud ze om in een plastic zak met maizena. Schud de overtollige maizena af.
- Giet genoeg olie in de pan zodat de zijkanten van de tofu 0,5 cm diep in de olie liggen.
- Bak de tofu in porties in de olie, en draai de stukken regelmatig om.
- Als ze eenmaal goudbruin gebakken zijn, en een dunne korst hebben, op een keukenpapier leggen.
- Verwijder de olie en de eventuele aanbaksel uit de pan en smelt de boter.
- Als die eenmaal is gesmolten, de sjalotten, pepers, knoflook en gember toevoegen, en gedurende ongeveer 15 minuten op laag-middelhoog vuur bakken, af en toe roeren, totdat de inhoud van de pan glanzend en helemaal zacht is.
- Plet de peperkorrels, met behulp van een vijzel of een kruidenmolen. Het moet vrij grof zijn.
- Wanneer de sjalotten en pepers zacht zijn, de sojasaus en de suiker toevoegen en doorroeren, roer er ook de gemalen peper door.
- Verwarm de tofu in de saus ongeveer een minuut, voeg dan de lente-ui toe en roer door.
Het sausje was heel lekker.
Ik zou de blokjes tofu iets kleiner maken.
Ik zou de blokjes tofu iets kleiner maken.
Recept van Yotam Ottolenghi, chef-kok / eigenaar van Ottolenghi in Londen.
2 opmerkingen:
Dus de tofu ook ? Kan dit bij een rijsttafel?
Ja dat kan goed. Hij heeft het weer in Maleisie geleerd. Ik ben nog steeds geen fan van tofu.
Een reactie posten