Dit recept is gebaseerd op een recept uit de AllerHande van deze week. Het heeft mij heerlijk gesmaakt. Ik noem geen hoeveelheden bij de kruiden, ik deed er veel meer door dan de halve en hele theelepeltjes die in de AllerHande staan.
Ingrediënten
klont
boter
paprikapoeder
oregano
chilivlokken
knoflook (fijngesneden)
uitje, fijngesneden
zak boerenkool
pakje tomato frito van
bijv. Heinz
eieren
een stuk chorizoworst, in stukjes
Bereiden
- Verhit de boter in een hapjespan.
- Fruit de paprikapoeder, oregano en chilivlokken 1 min. Voeg de ui en knoflook toe en fruit mee.
- Voeg de boerenkool in delen toe en roerbak 5 min. Voeg de tomato frito, peper en eventueel zout toe en stoof 10 min. op laag vuur met de deksel op de pan. Schep af en toe om.
- Maak holtes in de vulling, breek in elke holte 1 ei en bestrooi met peper. Doe de deksel op de pan en laat in 10 min. op laag vuur gaar worden.
- Bak in een ander pannetje zonder vet de stukjes chorizo en leg ze op de boerenkool.
Zet de pan op tafel en serveer met het brood.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten