Ik had nog kangoeroevlees in de diepvries, uit het Lidl diepvrieskerstassortiment. Dit recept kan je natuurlijk ook met elk andere biefstuk of filet maken.
Ingrediënten:
1/2 cup* pijnboompitten
1/2 cup korianderzaad
3/4 cup sesamzaad
1/2 tl komijnzaad
1/2 tl zout
1/2 tl chilipoeder
1/2 tl Arabisch specerijenmengsel baharat (peper, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel)**
800 gr kangoeroefilets
kokosolie om in te bakken
Quinoasalade met bloemkool, Zie recept hier.
Bereiding:
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de pijnboompitten en korianderzaad (zonder olie). Voeg het sesamzaad en rooster tot goudbruin. Voorzichtig, dat het niet aanbrandt. Laat volledig afkoelen en doe over in een keukenmachine.
- Voeg de komijn, baharat, chilipoeder en zout toe. Meng het geheel. Nu is de dukkah klaar. Doe de dukkah over op een bord.
- Rol de kangoeroefilets door de dukkah, bak het vlees bruin aan in kokosolie op hoge hitte gedurende ongeveer 2 minuten per kant en laat 5 minuten rusten alvorens het te snijden.
- Serveer op de quinoasalade.
* Een cup is een cappuccinokop: 225 gr.
** Het is maar een half theelepeltje baharat. Ik had wel za'atar en raz el hanout in huis, dat kan net zo goed.
Recept uit:
Geen opmerkingen:
Een reactie posten