Wortelsalade met pinda's van Nigella Lawson |
5 minuten nadat ik deze foto maakte, was de schaal zo goed als leeg, hij bereikte de eettafel niet eens. Nu moet ik toegeven dat ik ook zo een pot augurken of piccalilly kan opeten (ik doe het niet hoor, ik laat er altijd wel iets inzitten).
Ingrediënten:
4 à 6 middelgrote
wortelen, geschild
75 g
gezouten pinda's
2
eetlepels rode-wijnazijn
2
eetlepels arachideolie
een paar
drupjes sesamolie
Bereiding:
- Rasp de wortels heel grof, haal ze door de frietsnijder van je keukenmachine, of snijd ze gewoon in dunne staafjes.
- Meng ze in een grote kom met de pinda's en de rest van de ingrediënten
.Nigella:
'De ingrediëntenlijst klinkt misschien vreemd, maar het is een combinatie die het niet alleen goed doet, maar zelfs zwaar verslavend is. Schrik niet van de hoeveelheid azijn: het zure van de dressing, tegenover de volvette smaak van de noten en de nootachtige zoetheid van de wortelen, is juist de clou. Ik eet deze wortelsalade het liefst rechtstreeks uit de schaal waar ik het in meng. Ik houd die dan dicht bij mijn mond zodat ik het allemaal makkelijk naar binnen kan schuiven en ben dan alleen maar te stoppen als iemand de kom uit mijn handen trekt.' -Recept uit:
Lekker.
2 opmerkingen:
Typisch Nigella ! Ik denk dat ze gek is op pinda's. Net zoals dat recept van haar met die chocolade met zoute pinda's erdoor.
Verukkelijk !
doris
Een reactie posten