maandag 20 januari 2014

Visfilet alla siciliana

Fette di pesce dorati alla siciliana

Ingrediënten:
4 moten goudbrasemfilet (of roodbaars of andere witvis) van elk 200 gram
het sap van 1 citroen
2 teentjes knoflook
50 gram olijven
3 ansjovisfilets uit blik of potje
1 eetlepel kappertjes
half blik tomaten (250 gram)
4 eetlepels olijfolie
scheut droge witte wijn
zout
1 mespunt gemalen peperoncino (kleine scherpe pepertjes);
1 bosje peterselie.
  

Bereiding :
  1. Was de moten vis. Dep ze droog, besprenkel met citroensap en laat dat een half uur intrekken.
  2. Druk twee gepelde knoflooktenen door de pers.
  3. Snij de ontpitte olijven grof.
  4. Hak ansjovis en kappertjes klein.
  5. Wrijf of draai de uitgelekte tomaten door de zeef. (ben ik vergeten)
  6. Verhit de olie in een braadpan en fruit daarin knoflook, ansjovis, olijven en kappertjes. Blus met een fikse scheut witte wijn en laat de vloeistof verdampen.
  7. Doe de tomaten in de pan, breng de saus op smaak met een weinig zout (de ansjovisfilets zijn ook zout) en peperoncino en laat het geheel in een open pan op een matige stand een kwartiertje zachtjes inkoken.
  8. Hak de gewassen en drooggedepte peterselie fijn en meng die door de saus.
  9. Bestrooi de vismoten met zout, leg ze in de pan en laat ze onder het deksel op een laag pitje stoven tot de vis gaar is. Draai ze onderwijl een keer om.



Serveer met gemengde sla en brood.
Recept uit de Leeuwarder Courant van Hermus & Zandstra.

Geen opmerkingen: