dinsdag 25 juni 2019

Caprese van Burrrata met Pane carasau





Een variatie op de klassieke salade uit Capri met tomaat, mozzarella en basilicum. Je hebt er pane carasau, pergamena di pane of carta di musica voor nodig. De perkamentdunne crackers die ik hier gebruikte zijn van Sligro.

Ingrediënten voor 4 personen:
4 plakken perkamentbrood
350 gr burrata
gedroogde en verse oregano
verse oregano
400 gram kerstomaatjes
20 gram kappers in zout
olijfolie
zout en peper

Bereiding:

  1. Snij de tomaatjes doormidden, doe ze in een kom en meng ze met ontzoute kappertjes, 1 el olijfolie, 2 snufjes gedroogde oregano en enkele verse blaadjes. Meng en laat rusten terwijl je de rest voorbereid.
  2. Klop 2 eetlepels olijfolie met 1 lepeltje lauw warm, zout en peper tot een licht gebonden dressing (Dat gaat heel goed met een vork).
  3. Verdeel de burrata in stukken. Breek het perkamentbrood en verdeel de stukken over de borden, afgewisseld met de tomaatjes en de burrata. Breng verder op smaak met de dressing en garneer met wat verse oregano en een draai uit de pepermolen.





Recept uit Donna Moderna


Geen opmerkingen: