Ingrediënten
Voor 4 personen:
8 rijpe abrikozen of perziken
8 takjes verse tijm, liefst bloeiende
Olijfolie
2 el wittewijnazijn
Extra vergine olijfolie
Een paar roze peperkorrels
½ rode ui
2 flinke handenvol slablaadjes, zoals escarole, Castelfranco of wilde rucola
4 plakjes prosciutto
1 bol mozzarella van 125 g (of feta)
1 citroen
Bereiding:
- Zet een grillpan op hoog vuur. Snijd de abrikozen doormidden, verwijder de pitten en maak de helften op een bord aan met de helft van de tijm en 1 eetlepel olijfolie. Leg de vruchten op de snijkant in de pan en gril ze in totaal 6 minuten, tot beide kanten licht geschroeid en gekaramelliseerd zijn. Keer ze halverwege om.
- Meng de azijn in een schaal met 2 eetlepels extra vergine olijfolie. Kneus de roze peperkorrels en doe ze erbij. Pel de rode ui, snijd hem in flinterdunne ringen en hussel ze door de dressing. Zoek je slablaadjes uit en scheur de grotere in stukjes. Strooi ze in de schaal, maak ze voorzichtig aan en voeg naar smaak peper en zout toe. Scheur de plakjes prosciutto in stukjes en drapeer ze losjes over de salade.
- Trek de bol mozzarella voorzichtig open, strooi er een snuf zeezout en zwarte peper plus wat citroenrasp over, besprenkel met een paar drupjes extra vergine olijfolie en scheur de kaas in stukjes over de salade.(Ik gebruikte feta). Leg de gegrilde abrikozen op en om de salade en bestrooi met de knapperige tijmblaadjes uit de pan en de overgebleven blaadjes en bloemetjes. Sprenkel er nog een scheutje extra vergine olijfolie over en ga aan tafel.
Recept uit Jamie kookt Italië
Geen opmerkingen:
Een reactie posten