dinsdag 18 juni 2019

Snelle Thaise Curry met Garnalen en Sugarsnaps




Van de sambalboontjes van eergisteren bleef er nog een half blikje dikke kokosmelk over. Dit recept valt onder het hoofdstuk Snel en Lekker.

Ingrediënten:
Panang Curry Paste
Grote garnalen
sugarsnaps
kokosmelk
scheutje olijfolie
Voor erbij: rijst

Bereiding:
Zet de rijst op.
Schenk in een hete (hapjes) pan een scheutje olijfolie en los de currypasta hierin al roerend op.
Doe de grote garnalen erbij, eventueel gelijk uit de diepvries zonder te ontdooien. Meng ze door de curry pasta.
Meng er ook de sugarsnaps door en voeg de kokosmelk toe, evt. nog wat water als het te weinig vloeistof is, en laat 3 minuten sudderen.
Garneer eventueel met koriander. Nog een beetje limoensap erover.
Serveer er de rijst bij.

De  Panang Curry Paste van Nittaya is volgens mij en experts de allerlekkerste. Ik kocht ze bij Amazing Oriental.


"Deze kruidenmix is pittig van smaak. De smaak van kerrie komt het beste tot zijn recht als het kruidenmengsel eerst heet gebakken wordt met bijvoorbeeld fijngesneden ui, en daarna pas de groenten of het vlees toegevoegd worden. Thaise panang curry kenmerkt zich door zijn volle smaken en dikke structuur. Kokos melk wordt ook bij dit gerecht toegevoegd voor een fijnere smaak. Traditioneel wordt panang curry met eendenborst gemaakt. Maar panang curry kan ook heel goed met kip, varken, rund of grote garnalen bereid worden. Vegetariërs tofu gebruiken."

Geen opmerkingen: