dinsdag 6 oktober 2020

Tonijnsalade met Kappers, Olijven en Citroen





Geen tonijnsalade met een hoop mayonaise, maar net zo makkelijk om te maken. Je kunt de salade nog garneren met plakken tomaat of  schijven avocado. 
Je kunt er met de staafmixer ook een dipsaus of pasta van maken door er wat extra boter en olijfolie door te mengen.
Het recept kun je ook met sardines uit blik maken.

Ingrediënten:
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • sap van een halve citroen, plus meer naar smaak
  • 5 el extra vergine olijfolie
  • 550 gr tonijn in blik in olijfolie, uitgelekt 
  • 4 eetlepels gehakte rode ui
  • 4 eetlepels gehakte zwarte olijven
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 eetlepels gehakte peterselie of basilicum
  • zout naar smaak
  • eventueel geroosterd brood
Extra als je een dipsaus wilt maken:
  • 10 eetlepels zachte boter
  • 4 el olie

Bereiding:

Neem een kom en maak daarin de knoflook met de achterkant van de lepel fijn. Klop er de citroensap en 5 el olijfolie door. Meng er de tonijn, ui, olijven, kruiden en zout naar smaak door.
Serveer op geroosterd brood.

Melissa zegt: 'Liever een dipsaus voor rauwkost? Doe het tonijnmengsel met de zachte boter in de keukenmachine of mix met de staafmixer tot een romig geheel. Voeg nog langzaam 4 el olie toe terwijl de motor draait. Proef en voeg nog eventueel citroensap toe. Serveer met gesneden rauwkost zoals venkel en paprika en crackers of toast.'

Ik heb het niet geprobeerd, het lijkt me behoorlijk vet.


Recept Melissa Clark New York Times




2 opmerkingen:

Clementine zei

Nou ja..... Alweer hetzelfde recept ! En nog dezelfde opmerking ook over de boter !
http://theblogdeclementine.blogspot.com/2020/10/salade-de-thon-aux-capres-olives-et.html

Wat zal Stella wel niet denken ?

Jannie zei

Hij stond nog als concept sinds 2019, maar ik vond de foto niet mooi genoeg. Toen ik jouw post zag, heb ik hem uit de mottenballen gehaald. Sorry voor de vergelijking. Ken je die nog?