Gevulde eieren op zijn Italiaans
Gevulde eieren op zijn Amerikaans
Zweedse (Ikea) haringrolletjes
Hollandse roggebroodzebra's met oude kaas
Zweedse (Ikea) haringrolletjes
Hollandse roggebroodzebra's met oude kaas
Cajun gevulde minipaprikaatjes met krab
Hollandse garnalen in tomaatjes en bagnarottesaus
Hollandse garnalen in tomaatjes en bagnarottesaus
Italiaanse kalfsrolletjes met tonijnsaus |
Ingrediënten:
Plakken gebraden kalfsfricandeau, iets dikker gesneden (vleeswaar)
Saus voor 4 ons fricandeau:
150 gr tonijn in olie, uitgelekt
1/2 sjalotje
peterselie
olijfolie
Garnering:
sla
4 hardgekookte eidooiers
150 ml mayonaise
sap van 1/2 citroen
5 fijngehakte kappertjes
Bereiding:
Snijd de sjalot in ringen en fruit hem ca. 2 minuten in 1 el olie.Pureer de sjalot met de tonijn, 1 el fijngehakte peterselie, zout.
Smeer het mengsel op de plakjes kalfsvlees en rol de plakjes op.
Zet de rolletjes vast met een cocktailprikker.
Bereiding garnering:
Serveer de kalfsrolletjes koud, in plakjes op een bedje van sla en maak af met de mayonaise.
Volgens het originele recept uit La Cucina Italia moet het gemaakt worden van lapjes kalfsfricandeau en moeten ze 25 min. gestoomd worden. Dan wel 1 rauwe eidooier en 1/2 rauw eiwit aan de vulling toevoegen.
Gevulde eieren op zijn Italiaans: Uova ripiene
|
Ingrediënten:
8 hardgekookte eieren
50 gr tonijn uit blik
10 groene en zwarte gehakte olijven
1 eetlepel brandy
1 handje gehakte kappers
Olijfolie
peper en zout
Bereiding:
Gevulde eieren op zijn Amerikaans: deviled eggs.
|
Ingrediënten:
8 hardgekookte eieren
8 hardgekookte eieren
3 à 4 eetlepels mayonaise
Lik mosterd
2 el Siracha (hete pepersaus)
zout
lente-uitjes, klein gesneden
Paprika of chilipoeder om te bestrooien.
Bereiding:
Zweedse (Ikea) haringrolletjes
|
Ingrediënten:
1 pak Zweeds tunnbrod (uit de diepvries bij Ikea)
1 pot ingelegde haring met knoflooksaus sill vitlök (Ikea)
rucola
lente-uitjes
Bereiding:
Gemengde minipaprikaatjes met krab en cajunkruiden |
4 paprika's
60 gr boter
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 kleine ui, gesnipperd
1/2 stengel bleekselderij, fijngesneden
350 g krab (blik), uitgelekt en fijngesneden
60 gr wittebroodkruim of panko
Bereiding:
Warm serveren.
Tomaatjes met Hollandse garnalen en bagnarotttesaus |
Ingrediënten voor de sauce Bagnarotte:
4 el mayonaise
0,5 dl slagroom
1 el tomatenketchup
1 tl Worcestershiresaus
2 el cognac
1 el citroensap
Tabasco, peper en zout
Eventueel ietsje fijngeraspte ui
Bereiding:
Meng de mayonaise met de slagroom, de tomatenketchup en de cognac. Breng de saus op smaak met citroensap, Worcestershiresauce, Tabasco, peper en zout en eventueel ietsje geraspte ui. Laat goed koud worden in de ijskast.
Voor over de garnalen en ook lekker met krab.
1 opmerking:
Yummy!!!!!!!!!!!!
Een reactie posten