maandag 18 maart 2019

Kant-en-klare Vissoep met eigengemaakte Rouille



Afgelopen week was het Spaanse week bij Lidl. Daar kocht ik zeevruchten uit de diepvries (er staat op voor paella) en een fles vissoep had ik nog van een vorige actie. Het enige wat ik te doen had was de rouille, want dat maakt het pas lekker.



Ingrediënten:
1 pot of fles vissoep
Gemengde zeevruchten of een stukje vis
Sneetjes gedroogd stokbrood.
Voor de rouille:
1 eigeel
1 theelepel mosterd
2 tenen knoflook uit de knijper of fijngewreven, gemengd met een druppel olie
zout en peper
mild en pikant paprikapoeder
saffraanpoeder
neutrale (arachide) olie en olijfolie

Bereiding:

  1. Doe het eigeel in een metalen kom (cul de poule heet dat in het Frans, kippenkont), leg er een lepeltje mosterd op. Meng, samen met de knoflook en zout en peper.
  2. Maak nu een mayonaise door er met een vork of een garde beetje bij beetje de olijfolie door te kloppen en vervolgens de neutrale olie.
  3. Meng in een kommetje de twee paprikapoeders en saffraanpoeder met een beetje water of lepeltje soep. Roer het door de mayonaise.

Leg de sneetjes brood met rouille in het bord soep, of eet ze er apart bij. Of meng de rouille, zonder brood,  door de soep.



Geen opmerkingen: