woensdag 28 augustus 2019

Bonen-Groentetaart met Chorizo en Ei voor 10 personen



Het recept is voor 10 personen, maar voordat ik het zou maken voor 10 personen, wilde ik het recept toch eerst maar eens voor 2 personen testen.
30 minuten werk, totale bereidingstijd 2 uur.

Ingrediënten voor 10 personen:
3 rode puntpaprika's
2 gele paprika's
4 rode uien
2 kg tomaten
5 knoflooktenen
1 bosje platte peterselie
1 bosje tijm
zout en peper
1 el gerookt paprikapoeder
1 tl bruine suiker
3 el olijfolie
800 gr chorizo
1,5 kg kidneybonen (uit blik)
300 gr crème fraîche
4 el ajvar (scherpe paprikasaus - AH, Turkse toko)
10 eieren
Verder nodig:
olie voor het bakblik en
boter voor het bakframe
1 bakframe

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200℃. Bestrijk een diep bakblik met olie. Zet er een ingevet bakframe ter grootte van het bakblik in.
  2. Snijd de paprika's doormidden, verwijder het binnenste en snijd ze in repen. Schil de uien, snijd ze doormidden en vervolgens in plakjes. Hak de tomaten fijn. Pel de knoflook en hak ze fijn. Pluk de blaadjes van de peterselie, houd wat apart voor de garnering. Meng alle groenten en kruiden met zout, peper paprikapoeder, suiker en olijfolie en verdeel dit mengsel over het bakblik.
  3. Snijd de chorizo in plakjes van 2-3 mm dik (snijd de worst bij een diameter van 6 cm eerst in de lengte in vieren) en verdeel de plakjes over de groenten op het bakblik. Schuif het blik in de voorverwarmde oven en laat alles 30 minuten garen.
  4. Spoel de kidneybonen af en laat ze uitlekken. Doe ze in een schaal en meng ze met crème fraîche en ajvar. Neem het bakblik na 30 minuten uit de oven en schep de bonen voorzichtig door het groente-chorizomengsel. Schuif het gerecht opnieuw 30 minuten in de oven.
  5. Neem het bakblik er opnieuw uit en druk er met een eetlepel 10 holtes in. Laat in elke holte 1 ei glijden. Schuif het blik weer in de oven en laat het gerecht nog eens ca. 13 minuten garen. Neem het weer uit de oven en verdeel het gerecht over de borden. Hak de achtergehouden peterselie fijn, bestrooi het gerecht ermee en serveer.
Ik had er geen ajvar door, en inderdaad, ik miste iets pittigs.

Recept uit het kookboekje Lievelingsrecepten uit de oven van Nina Engels



Geen opmerkingen: