dinsdag 13 augustus 2019

Kruidige Kippensoep met Steranijs en Kaneel uit Maleisië



Heel anders dan de andere Aziatische kippensoepen die ik ken. Echt de moeite waard om eens te maken, erg lekker. Het recept van deze sup ayam komt uit het kookboek Magisch Maleisisch van Norman Musa.


Ingrediënten voor 2-3 personen:
250 gr krielaardappeltjes, gewassen of geschrapt
500 gr stukken kip (niet al te groot) met bot
1 middelgrote ui, in kwarten gesneden
100 gr wortels, in dunne plakjes gesenden
5 cm van een kaneelstokje
1 of 2 stuks steranijs naar smaak
4 groene kardamompeulen
1 tl gemalen zwarte peper
1 tl fijn zeezout

Bereiding:

  1. Doe alles ingrediënten in een grote (soep)pan en giet er 1,5 liter water bij. Breng aan de kook, zet het vuur daarna laag en laat de soep, zonder deksel op de pan, 30 minuten of langer tegen de kook aan op het vuur staan; de soep is klaar als het kippenvlees makkelijk van de botjes loslaat van de botjes. 
  2. Serveer meteen.




(Op  foto's van deze Maleisische soep zie je grote stukken kip met bot. Ik heb de botjes er voor het serveren maar uitgehaald)

Geen opmerkingen: