dinsdag 6 augustus 2019

Nigella's mini gehaktbroodjes





Deze mini gehaktbroodjes zijn het lekkerst koud, met mayonaise, ketchup, barbecuesaus of mosterd of tussen een broodje met uitjes en augurk. Mayonaise met sriracha erdoor is ook lekker. Ze zijn zo gemaakt en je bakt ze in 30 minuten in de oven, zegt Nigella.

Ingrediënten voor 12 broodjes:
500 gram varkensworstvlees
500 gram rundergehakt
80 gram havermout
3 el steak saus zoals HP sauce (Nigella noemt A1 sauce)
2 grote eieren (losgeklopt)
2 tl Worcestersaus
1/2 tl zout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200०C/hetelucht oven 180०C

  1. Doe alle ingrediënten in een kom, meng goed met je handen of een vork.
  2. Verdeel het gehakt in 12 ballen en vorm ze tot mini gehaktbroodjes.
  3. Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 30 minuten gaar.
  4. Je kunt ze warm eten, maar het lekkerste is als je ze koud uit de koelkast in plakken op brood eet, of doopt in de mayonaise.
Een ander lekker en makkelijk recept voor gehakt is gehakt uit de magnetron met ketchup een zakje droge uiensoep erdoor. Het is het enige recept uit het boek La cuisine au micro-ondes dat ik nog regelmatig maak.

https://watikgegetenheb.blogspot.com/2010/11/gehaktkroon-uit-de-magnetron.html


Geen opmerkingen: