zondag 18 augustus 2019

Huli Huli Kip, streetfood uit Hawaii




Huli huli schijnt zoiets te betekenen als draaien, omdat de stukken kip met de hand op een rek of mechanisch tussen twee rekken gedraaid worden. Hier zie je een video. Een bolletje Japanse rijst en wat gegrilde ananas maken het geheel af.

Ingrediënten in cups: (een cup is 240 ml oftewel een cappucino kop)
24 kippendijen (mogen ook andere stukken kip zijn)
Marinade:
1 cup bruine suiker
3/4 cup ketchup
3/4 cup zoutarme sojasaus
(voor meer pit een el sriracha)
1 cup ongezoet ananassap
1/3 cup kippenbouillon 
2½ tl geraspte gember
1½ tl fijngehakte knoflook
Verder:
Lente-ui ter garnering
Bijgerechten: verse ananas en Japanse rijst

Bereiding:

  1. Meng in een schaaltje alle ingrediënten voor de marinade. Houd een cup marinade achter en giet de rest over de kip die je in een ziplock diepvrieszak hebt gedaan. Doe de zak dicht en masseer de stukken kip goed met de marinade. Laat minstens 3 uur of een nacht intrekken. 
  2. Laat de kip uitlekken, gooi de marinade weg.
  3. Gril de stukken ananas een minuut of 15.
  4. Gril de kip op de barbecue of in de oven in ongeveer 20 minuten gaar. Bestrijk de kip de laatste 5 minuten regelmatig met de achtergehouden marinade.
  5. Garneer de kip met ringetjes bosui en dien op met de gegrilde ananas en eventueel een bolletje gekookte Japanse rijst.










Geen opmerkingen: