maandag 12 augustus 2019

Omeletjes met Ricotta, Courgette en Tomaat


Twee recepten achterelkaar met courgette en ricotta. Ik had gewoon een courgette en wat ricotta over, vandaar deze Frittatine con ricotta.

Ingrediënten voor 4 personen:
400 gr courgette
2 tomaten
300 gr ricotta
8 eieren
grano pardano geraspt
tuinkruiden: tijm, peterselie, majoraan, basilicum
zout en peper
olijfolie 

Bereiding:

  1. Klop in een kom de eieren los, voeg zout, peper en een lepel tuinkruiden toe. Giet een soeplepeltje ei in een koekenpannetje (van 15cm ⌀)  ingevet met warme olie en bak een omelet, maar laat de bovenkant vochtig. Maak zo de volgende omeletjes, het zullen er 8 in totaal zijn.
  2. Snijd de courgette in niet al te dunne plakjes, strooi er zout over, bestrijk ze met olijfolie en leg ze in de hele grillpan.
  3. Meng de ricotta met een scheutje olijfolie, zout, peper en bestrijk hiermee de vochtige kant van de omeletjes en vouw ze dubbel.
  4. Leg ze in een ovenschaal die je op tafel kunt zetten, wissel de omeletjes af met de plakken courgette en tomaat. Bestrooi nogmaals met wat zout en gemalen peper, een handje geraspte kaas en zet de schaal enkele minuten onder de ovengrill.
  5. Serveer gelijk, warm.
Recept La Cucina Italiana


Geen opmerkingen: