Preigratin |
Zo lang geleden is het niet dat groenten saai waren. We kookten ze in water en dat was het, of hooguit een maizenapapje erdoor. Als ik nu groente zie, denk ik: wat zal ik er mee gaan doen. Koken is vaak stap één, maar wat dan? Italianen kunnen toveren met groenten, zoals deze prei uit de oven. Echt heel lekker.
Ingrediënten:
1 kg schoongemaakte prei
150 gr slagroom
120 gr Montasio kaas*
gemengde kruiden (salie, rozemarijn, peterselie, tijm)
boter
peper en zout
Bereiding:
- Snij de preien over de lengte door de helft en kook ze in ruim gezouten water al dente. Laat ze uitlekken en droog ze tussen keukenpapier.
- Leg ze vervolgens in een beboterde ovenschaal, leg er plakjes kaas op, vervolgens ruimschoots gehakte kruiden en giet er de slagroom over.
- Plaats de schaal ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven op 220C.
Recept uit La Cucina Italiana
3 opmerkingen:
Inwerken uitgave van Cucina stond dit recept?
Bedoel natuurlijk in welke.
Het recept Gratin di porri is uit een oude Italiaanse editie van november 1995
Een reactie posten