Ingrediënten voor 4 personen:
750 g witvis filets
2 theelepel
kurkuma
8 sjalotjes,
zeer fijngehakt
½ theelepel
zeezout vlokken
3 cm
gemberwortel, geschild en in stukjes gesneden
4 teentjes
knoflook, gepeld en gehakt
1 ½ el
arachideolie
1 gedroogde
rode Spaanse peper, verkruimeld
1 el vissaus
limoensap,
naar smaak
Bereiding:
- Spoel de vis af, dep ze droog en verwijder de eventuele kleine graatjes. Snijd de vis in stukken van 5 cm. Bestrooi met de kurkuma en ½ theelepel zout. Zet opzij gedurende 15 minuten.
- Wrijf de sjalotten in een grote vijzel met de helft van het zeezout vlokken tot een pasta. Verwijder.
- Doe hetzelfde met de gember en knoflook met de rest van het zout. Zet opzij.
- Verhit ½ el van de olie en bak de sjalotpasta op een matig vuur tot ze zacht en goudbruin wordt. Voeg een beetje meer olie, de gestampte knoflook en gember en de gedroogde chilipeper toe en bak nog een paar minuten totdat het hele mengsel zacht en goudbruin is.
- Voeg een beetje meer olie toe voeg de vis toe en bak 1 ½ minuut, draai de stukken om en bak nog een minuut of zo tot goudbruin.
- Voeg vissaus toe en proef; misschien wilt u meer toe te voegen. Knijp er wat limoensap over en serveer met de Birmese heet-zure salade en wat bruine rijst.
Was lekker. Recept uit Naomi
Duguid's 'Burma: Rivers of Flavor',
Geen opmerkingen:
Een reactie posten