Gerookte forel, geitenkaas, venkel, erwtjes, kiemgroenten |
Ingrediënten
voor 4 personen:
75ml
olijfolie, plus iets extra
2 el
citroensap
5g dille
zout en
zwarte peper
1 grote
venkelknol, schoongemaakt en zeer dun geschaafd
100g zachte geitenkaas,
in stukjes gebroken
¾ tl venkelzaad,
geroosterd en licht gekneusd
½ theelepel
geraspte citroenschil
40g kiemgroenten
4 gerookte
forelfilets
150 g
doperwten (diepvries zijn prima), geblancheerd, koud afgespoeld en uitgelekt
1 tl roze
peperkorrels, geplet
Voorbereiding 30 minuten van te voren:
- Klop in en grote kom een dressing van de olie, citroensap, dille, een halve tl zout en wat zwarte peper. Voeg de venkel toe, roer door en laat ongeveer 30 minuten marineren.
- Doe de kaas in een andere kom en meng er het venkelzaad, geraspte citroenschil en een snuf zout door.
Verder:
Voeg aan
de grote kom met de marinade toe: de kiemgroenten, de forel in stukjes van 5 cm gescheurd, de erwtjes en de peperkorrels.
Meng voorzichtig door elkaar en dresseer de salade op een serveerschaal, dotjes kaas
er bovenop, besprenkel met olie en serveer.
Naar een
recept van Yotam Ottolenghi. Was lekker.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten