donderdag 29 mei 2014

Courgette Bella Napoli



Ingrediënten voor 4 personen:
2 bolcourgettes* of 430 gr courgettes
250 gr mozzarella
bloem
gekochte tomatensaus of
tomatensaus gemaakt van
500 gr rijpe tomaten
1 ui,
basilicum
zout en peper
Benodigd bij gebruik van gewone courgettes: kookring 9 cm diam.



Voorbereiding:
Snijd de courgettes in dunne plakjes. Bestrooi de plakjes met zout en laat ze ca. 1 uur rusten, zodat het zout het vocht onttrekt. Knijp de plakjes courgette voorzichtig uit en dep ze droog.

Voor de tomatensaus:
Blancheer de tomaten ca. 30 seconden en pel ze. Verwijder de zaadjes en snij de tomaten in stukjes.
Snipper de ui en fruit hem ca. 2 minuten in 3-4 el olie.
Voeg de tomaten, zout, peper, een snufje suiker en 3-4 basilicumblaadjes toe.
Doe een deksel op de pan en kook het geheel ca. 1 uur.

Verwarm de oven op 180C.

  1. Wentel de courgetteplakjes door de bloem en bak ze 4-5 minuten in een royale hoeveelheid olijfolie in de koekenpan (bak ze in 2 porties).
  2. Maak 4 torentjes met afwisselend laagjes courgette, tomaat en stukjes mozzarella. Doe dit met behulp van een kookring; bij gebruik van bolcourgettes is dit niet echt nodig.
  3. Eindig met tomaat en mozzarella en zet de torentjes ca. 20 minuten in de oven.

Serveer ze warm.
Was best lekker.
* bolcourgettes hebben ze tegenwoordig bij Lidl.

Recept uit La Cucina Italiana.

Geen opmerkingen: