Ingrediënten voor 4 personen:
2 bolcourgettes* of 430 gr courgettes
250 gr mozzarella
bloem
gekochte tomatensaus of
tomatensaus gemaakt van
500 gr rijpe tomaten
1 ui,
basilicum
zout en peper
Benodigd bij gebruik van gewone courgettes: kookring 9 cm diam.
Voorbereiding:
Snijd de courgettes in dunne plakjes. Bestrooi de plakjes met zout en laat ze ca. 1 uur rusten, zodat het zout het vocht onttrekt. Knijp de plakjes courgette voorzichtig uit en dep ze droog.
Voor de tomatensaus:
Blancheer de tomaten ca. 30 seconden en pel ze. Verwijder de zaadjes en snij de tomaten in stukjes.
Snipper de ui en fruit hem ca. 2 minuten in 3-4 el olie.
Voeg de tomaten, zout, peper, een snufje suiker en 3-4 basilicumblaadjes toe.
Doe een deksel op de pan en kook het geheel ca. 1 uur.
Verwarm de oven op 180C.
- Wentel de courgetteplakjes door de bloem en bak ze 4-5 minuten in een royale hoeveelheid olijfolie in de koekenpan (bak ze in 2 porties).
- Maak 4 torentjes met afwisselend laagjes courgette, tomaat en stukjes mozzarella. Doe dit met behulp van een kookring; bij gebruik van bolcourgettes is dit niet echt nodig.
- Eindig met tomaat en mozzarella en zet de torentjes ca. 20 minuten in de oven.
Serveer ze warm.
* bolcourgettes hebben ze tegenwoordig bij Lidl.
Recept uit La Cucina Italiana.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten