Ronde courgettes zijn tegenwoordig volop te koop bij de Lidl. Ze zijn ideaal om te vullen.
Andere recepten op dit blok zijn bolcourgettes met gehakt uit de koekenpan
en ronde courgettes uit de oven gevuld met tomaatjes en feta
Ingrediënten:
4 ronde courgettes
1 ei
40 g geraspte Parmezaanse kaas
40 g Emmenthaler
80 g tonijn in olie
80 g paneermeel
zout
Extra vergine olijfolie
1 dl witte wijn
400 ml groentebouillon van een blokje
Bereiding:
- Was de courgettes en snij met een scherp mes de de bovenkant er vanaf. Verwijder de zaadjes met een scherp lepeltje en hol de courgettes uit.
- Snij het courgettevlees in stukjes en bak het in een pan met een paar eetlepels olijfolie en een snufje zout tot het zacht is. Het kan zijn dat je te veel voor de vulling hebt.
- Doe het baksel over in een kom en meng het in Parmezaanse kaas, losgeklopt ei, de tonijn in kleine stukjes en de paneermeel. Breng op smaak met zout.
- Vul de courgettes met het mengsel en druk goed aan met een lepel.
- Giet een paar eetlepels extra vierge olijfolie in een pan met dikke bodem en voeg de courgettes toe. Bak de courgettes op matig vuur, als ze beginnen te sissen de witte wijn erbij gieten en in laten inkoken, dat zal ongeveer 5 minuten te duren.
- Voeg daarbij een soeplepel groentebouillon toe en laat afgedekt op laag vuur sudderen.
- Controleer regelmatig en kijk of nog bouillon toegevoegd moet worden. Na ongeveer 35-40 minuten zijn de courgettes gaar. Serveer ze warm.
Recept van Giulia uit Toscane, van Juls´ Kitchen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten