zaterdag 31 mei 2014

Zalmfilet met mirin en sesamkorstje van Nigel Slater



Een heerlijk eenvoudige manier om een ​​zalmfilet te bereiden - gezoet met rijstwijn en sesam vervolgens gebakken. De foto is van internet, ik vergat er zelf een foto van te nemen.

Ingrediënten:
1 st.  zalmfilet, met vel
4 el mirin
1 el arachideolie
1 el sesamolie
50g  sesamzaadjes

Bereidingswijze:
  1. Marineer de zalm in een kom met de mirin, arachide- en sesam olie gedurende 30 minuten.
  2. Vul een bord met sesamzaadjes en leg de zalm vlees-kant naar beneden, zodat de huid gelijkmatig bedekt wordt.
  3. Bak de zalm gedurende zes minuten op de huid (op een niet al te hoog vuur) en bak gedurende drie laatste minuten op de andere kant.



Opmerking: de marinade was rijkelijk veel. En het was aan de flauwe kant. Volgende keer zeezout door de sesam mengen.

Uit de BBC serie Dish of the Day

Geen opmerkingen: