Een heerlijk eenvoudige manier om een zalmfilet te bereiden - gezoet
met rijstwijn en sesam vervolgens gebakken. De foto is van internet, ik vergat er zelf een foto van te nemen.
Ingrediënten:
1 st. zalmfilet, met vel
4 el mirin
1 el arachideolie
1 el sesamolie
50g sesamzaadjes
Bereidingswijze:
- Marineer de zalm in een kom met de mirin, arachide- en sesam olie gedurende 30 minuten.
- Vul een bord met sesamzaadjes en leg de zalm vlees-kant naar beneden, zodat de huid gelijkmatig bedekt wordt.
- Bak de zalm gedurende zes minuten op de huid (op een niet al te hoog vuur) en bak gedurende drie laatste minuten op de andere kant.
Opmerking: de marinade was rijkelijk veel. En het was aan de flauwe kant. Volgende keer zeezout door de sesam mengen.
Uit de BBC serie Dish of the Day
Geen opmerkingen:
Een reactie posten