zondag 18 mei 2014

Paprika en tomaat uit de oven met gefrituurd ei


Didi van Haren van het kookblog Bijzonder Spaans bracht mij op het idee om met de helft van de paprika's die ik nog over had van de gebakken garnalen met paprika dit vandaag voor de lunch te maken. Ik heb het net op, en madre mía, qué bueno que está!

Ingrediënten:
Paprika's, de grote door de helft, als je kleintjes hebt, die in zijn geheel
Tomaten
Bol knoflook, de bovenkant er vanaf gesneden.
Olijfolie
eitjes
Zout en peper


Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 gr.
Leg de groenten in een ovenschaal en meng met de olijfolie, peper en zout.
Rooster de groenten 30 à 40 minuten in de oven.

Giet een flinke laag olijfolie in een koekenpan, laat goed heet worden en breek het ei erin. Schep met een spatel continu de hete olie over het ei tot de randjes eiwit knapperig bruin zijn.
De olie die over is in een bewaarkannetje doen voor later gebruik.


Eet met een lekker stuk brood en knijp de zacht geworden knoflook erover uit. Of zuig de teentjes leeg. Thuis ruzieden we er altijd om wie de meeste teentjes krijgt.

1 opmerking:

bijzonderspaans zei

Lijkt mij een heerlijke combi. Ga ik snel ook eens proberen:)