maandag 24 december 2018

Bresaola, Bietjes en Mierikswortel

Op elk bord ligt 40 gram bresaola; dus voor 2 pers.


Bresaola vind ik hier alleen met de feestdagen, op het ogenblik ligt het ook bij Lidl. Weer eens iets anders dan vitello tonnato. Dit recept komt uit Jamie Oliver's 5 ingrediënten.

Ingrediënten voor 2 personen:
40 gr bresaola
160 gr (verschillend gekleurde) rauwe babybietjes
3 volle theelepels mierikswortelcrème
3 volle theelepels crème fraîche light
50 gr waterkers

Bereiding:
Schrob de bietjes, houd de mooie blaadjes apart en snijd de bietjes met een scherp mes of een juliennemes op een mandoline in dunne luciferreepjes. Maak de bietjes aan met 1/2 tl (van elk) extra vergine olijfolie en rodewijnazijn, de mierikswortelcrème en crème fraîche, en voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe. Hussel tenslotte met veel gevoel de waterkers en apart gehouden blaadjes van de bieten erdoor.
Verdeel de plakjes bresaola en de bietensalade over 2 borden, sprenkel er 1 tl extra vergine olijfolie over en ga aan tafel.




Geen opmerkingen: