maandag 31 december 2018

Frisse Vegetarische Huzarensalade


Het recept voor de traditionele huzarensalade staat hier op het blog en het recept voor de Spaanse ensaladilla Rusa met tonijn staat hier.
Nu is het tijd voor een frisse vegetarische salade.

Ingrediënten voor 8 personen:
2 middelgrote eieren
600 g vastkokende aardappelen
200 g winterpeen
200 g (verse) doperwten
135 ml augurkenblokjes (potje)
2 el Maille Dijonnaise*
4 el arachideolie
4 takjes verse dille
1 kropsla

Bereiding:

  1. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en prak ze fijn. Boen de aardappelen en kook ze gaar. Pel ze zodra je ze kunt aanpakken en snijd ze in blokjes van ½  cm, zorg dat ze niet aan elkaar plakken.  Schil ondertussen de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm. Kook de winterpeen en doperwten met een mespunt zout in 7 min. beetgaar.
  2. Laat ondertussen de augurkenblokjes uitlekken en vang 1.5 eetlepel per twee personen van vocht op. Meng het vocht met de mayonaise, de olie en peper en eventueel zout tot een dressing. Meng het ei, de augurkenblokjes en dressing door de aardappel en groenten en breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de dille los en schep door de salade.
  3. Haal twee mooie blaadjes per persoon van de kropsla los en leg op elk bord twee blaadjes. Leg een bolletje of schepje salade op de sla.


* In plaats van de mostermayonaise kun je ook zelf 2 el mayonaise met 2 tl mosterd mengen.

Je kunt de salade twee dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat 1 uur voor serveren op kamertemperatuur komen.

Gebaseerd op een recept uit de Allerhande

Geen opmerkingen: