dinsdag 11 december 2018

Fondue van Mont d'Or of Camembert voor 2 personen




Het lijkt veel knoflook, maar het valt echt mee en het is reuze lekker.


Ingrediënten:
1 Vacherin Mont d'Or of grote Camembert
500 gr vastkokende aardappelen
5 teentjes knoflook
1/2 dl witte wijn
Piment d'Espelette

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 ͦ

  1. Maak met de punt van een (aardappel)mesje veel kleine sneetjes in de bovenkant van de kaas.
  2. Pel de knoflooktenen en snijd ze in kleine staafjes en stop ze in de sneetjes, zodat het een soort stekelkaasje wordt. Pak de kaas met de onderkant van het spanen doosje in een dubbele laag aluminiumfolie. Laat de bovenkant open. Schenk er de wijn over. Zet de kaas 45 minuten in de oven.
  3. Boen de aardappelen schoon en stoom ze 20 à 30 minuten tot ze gaar zijn.
  4. Haal de kaas uit de oven, roer goed door, inclusief de korst. Strooi er piment d'espelette over. Schep de kaas over de aardappel of doop de stukjes aardappel in de kaas.


Pique-Assiete uit Zwitserland, van wie ik dit recept heb, gebruikt een Mont d' Or van 600 gram. Ik kocht er een bij Albert Heijn maar die was bedorven. Gelukkig had ik nog een lekkere Camembert d'Isigny van 250 gram in huis en die was echt voldoende voor 2 personen.
Trouwens, de Vacherin Mont d'Or is op het ogenblik in de aanbieding bij Sligro.




Geen opmerkingen: