Een eenvoudig recept uit de laatste Foodies. Je hebt er niet zoveel ingrediënten voor nodig als meestal in Aziatische recepten.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 middelgrote aubergine (ca.300 g en in plakken)
- 1 el maïzena
- neutrale olie (om in te bakken)
- 1 à 2 teentjes knoflook (geperst)
- 1 bosuitje (in ringen)
- 25 ml lichte sojasaus
- mespunt kristalsuiker
Bereiding:
- Meng de aubergine met de maïzena in een ruime kom. Verhit een laag olie van 1 cm in een wok of koekenpan en bak de aubergine in 5-7 minuten goudbruin en zacht. Doe dit zo nodig in delen, de aubergine moet in 1 laag in de pan passen.
- Giet zoveel olie uit de pan dat er nog 1-2 el overblijven. Bak hierin de knoflook 30-60 seconden tot hij geurig is, maar kijk uit dat hij niet verbrandt.
- Doe alle aubergine terug in de pan samen met de sojasaus en de kristalsuiker. Roer nog even tot de saus dikker wordt en draai het vuur uit. Strooi de bosui eroverheen en serveer met witte (jasmijn)rijst.
Recept: Emma de Thouars
Geen opmerkingen:
Een reactie posten