Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 kg courgettes in 2 cm dikke schijfjes
- 3 el extra vergine olijfolie
- zeezoutvlokken en versgemalen zwarte peper
- 125 gr lente-uitjes bijgesneden
- 5 middelgrote eieren geklutst
- 150 gr Griekse yoghurt
- 35 gr middelgrove polenta
- 135 gr feta verkruimeld
- 50 gr kefalotyri kaas of pecorino fijn geraspt
- 3 teentjes knoflook geperst
- 20 gr dille blaadjes gehakt, grove stelen verwijderd, plus extra voor garnering
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190℃
- Leg de courgette in een grote braadslee waarin ze min of meer in een enkele laag passen. Schep ze om met 2 eetlepels van de olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Rooster ze 10 minuten, voeg de lente-uitjes toe en sprenkel de laatste eetlepel erover. Zet het geheel terug in de oven en rooster het nog nog 10-15 minuten.
- Verlaag de oventemperatuur naar 170℃
- Meng in een grote kom de rest van de ingrediënten en voeg royaal zout en peper toe. Schep de groenten in een gratineerschaal, bijv. 27x20x5 cm met een inhoud van 1 liter. Een gietijzeren of koperen schaal is het best, want metaal geleidt hitte goed. Schenk het beslag over de groenten en bak het gerecht 15-20 minuten of tot het is gestold, goudbruin en iets gerezen is. Serveer het heet of warm bestrooid met dille.
Recept van Diana Henry
Geen opmerkingen:
Een reactie posten