maandag 23 maart 2020

Sperziebonen met Bacon




Sperziebonen kunnen prima in de magnetron gestoomd worden. Een makkelijk en smakelijk recept.


Ingrediënten:

  • 750 gr verse sperziebonen, bijgesneden 
  • 1/4 kopje water
  •  8 plakjes bacon of pancetta
  • 5 bosuitjes, gesneden
  • 1/2 theelepel zout 
  • 1/2 theelepel peper 


Bereiding:

  1. Doe bonen en 1/4 kopje water in een grote magnetronbestendige kom. Dek af met plasticfolie en prik de plasticfolie in met een vork. Magnetron op hoog 7 minuten of tot knapperig. 
  2. Dompel sperziebonen in ijswater om het kookproces te stoppen. Giet goed af en zet apart. 
  3. Kook kleingesneden spek in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur tot het knapperig is; verwijder het spek en laat het uitlekken op keukenpapier, bewaar 2 eetlepels bakvet in een kleine kom. Gooi het resterende vet weg. Veeg de koekenpan schoon met keukenpapier.  
  4. Fruit bosuitjes in een koekenpan in hete bewaarde vet op middelhoog vuur gedurende 1 minuut. Roer de sperziebonen, zout en peper erdoor; bak 2 tot 3 minuten of tot het door en door is verwarmd. Roer de bacon erdoor. 

Recept Southern Living


Geen opmerkingen: