Sperziebonen kunnen prima in de magnetron gestoomd worden. Een makkelijk en smakelijk recept.
Ingrediënten:
- 750 gr verse sperziebonen, bijgesneden
- 1/4 kopje water
- 8 plakjes bacon of pancetta
- 5 bosuitjes, gesneden
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel peper
Bereiding:
- Doe bonen en 1/4 kopje water in een grote magnetronbestendige kom. Dek af met plasticfolie en prik de plasticfolie in met een vork. Magnetron op hoog 7 minuten of tot knapperig.
- Dompel sperziebonen in ijswater om het kookproces te stoppen. Giet goed af en zet apart.
- Kook kleingesneden spek in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur tot het knapperig is; verwijder het spek en laat het uitlekken op keukenpapier, bewaar 2 eetlepels bakvet in een kleine kom. Gooi het resterende vet weg. Veeg de koekenpan schoon met keukenpapier.
- Fruit bosuitjes in een koekenpan in hete bewaarde vet op middelhoog vuur gedurende 1 minuut. Roer de sperziebonen, zout en peper erdoor; bak 2 tot 3 minuten of tot het door en door is verwarmd. Roer de bacon erdoor.
Recept Southern Living
Geen opmerkingen:
Een reactie posten