woensdag 18 maart 2020

Parmigiana Bianca



Schaaltje gemaakt met 1 aubergine en 1 ei

Ja, de aubergines waren in de aanbieding, twee voor de prijs van een. Vandaar drie keer achterelkaar een recept met aubergines en alle drie lekker en alle drie makkelijk te maken.

De eerste was Chinees met sojasaus
Toen de verrassende auberginefriet met honing
en nu deze eenvoudige maar heel lekkere  parmigiana bianca, witte parmigiana dus zonder tomatensaus.

"Dit is een versie van Aubergine Parmigiana die afkomstig is uit Puglia, de hiel van Italië, genaamd "Parmigiana bianca" of "witte Parmigiana". Het belangrijkste verschil is dat het is gemaakt zonder de tomatensaus die kenmerkend is voor traditionele aubergine Parmigiana. Het resultaat is een zachtere, zoetere versie van het klassieke recept.
Het wordt meestal geserveerd als een antipasto - in kleine stukjes gesneden en gepresenteerd naast een heerlijke schotel met vleeswaren, olijven, gemarineerde groenten, verse kazen en heerlijke gefrituurde hapjes. Het is ook een geweldige  picknickgerecht."

Ingrediënten voor 4 tot 6 personen als onderdeel van een antipasto
  • 2 grote aubergines
  • zout
  • Olijfolie om te besprenkelen
  • 4 eetlepels (60 gram) gedroogde paneermeel of panko
  • 3 eieren
  • 125 milliliter melk
  • 80 gram Parmezaanse kaas of pecorino kaas, geraspt
  • 200 gram mozzarella (ongeveer 1 grote bol), provola of caciocavallo-kaas*


Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200° C
  2. Snijd de aubergines in plakken van 1 centimeter en bestrooi ze aan één kant met zout. Laat minimaal 30 minuten of maximaal 8 uur rusten.(Dit kan je ook overslaan) Spoel de plakjes af en dep ze droog en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Maak 2 kerfjes met een mes in de plakken, leg ze naast elkaar en besprenkel ze met dun straaltje olijfolie. Bak ze in 15 minuten lichtbruin.
  3. Vet een ovenschaal met olijfolie in en strooi er een eetlepel paneermeel of panko in.
  4. Klop de eieren en melk los met een snufje zout en de helft van de Parmezaanse kaas.
  5. Leg de aubergine in laagjes in een ovenschaal met de mozzarella en bestrooi met paneermeel. 
  6. Giet het eimengsel over de aubergine en mozzarella. 
  7. Werk af met de rest van de Parmezaanse kaas en een het laatste paneermeel. Bak in de oven op 180 ° C tot de eieren zijn gestold en de bovenkant goudbruin en knapperig is, ongeveer 15 tot 20 minuten. Serveer als onderdeel van een antipasto.
* Ik gebruikte een rest geraspte mozzarella uit mijn diepvries. Geraspte kaas kun je goed invriezen.

52 Food (aangepast)

Geen opmerkingen: