dinsdag 29 december 2020

Arancine met Spinazie, Ham en Mozzarella


Ingrediënten voor 4 personen:
  • 250 gram risottorijst
  • 250 gr Uncle Bens's rijst
  • 1,2 liter groentebouillon
  • 50 gram boter
  • saffraanpoeder
  • 30 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 200 gram gekookte ham, heel klein gesneden
  • mozzarella of taleggiokaas, klein gesneden
  • 500 gram gekookte, goed uitgeknepen spinazie of doperwtjes
Beslag:
  • 200 gram bloem
  • 300 gram water
Verder:
  1. 300 gram paneermeel
  2. Olie om te frituren


Bereiding:

Liefst een dag tevoren:

Maak de rijst klaar. Breng de groentebouillon aan de kook. Voeg als het kookt de rijst toe, dek af en laat koken tot de rijst al het vocht opneemt. Eenmaal gekookt, roer je de boter en de Parmezaanse kaas erdoor en eventueel de in wat water opgeloste saffraan. Spreid de rijst uit over een bakplaat of lage schaal en laten deze minstens 2 uur volledig afkoelen.

Daarna:

Maak je handen nat en neem een handvol rijst en druk die in de kom van je hand. Doe de spinazie, kleingesneden ham en kaas  in het midden en sluit de rijst over de vulling. Kneed er met natte handen een bal van. Leg ze een poosje in de koelkast.

Haal de arancine door een vrij vloeibaar beslag van water en bloem, dan door het paneermeel. Laat ze weer rusten tot ze stevig zijn.

Frituur ze in de hete olie op 180 ° en laten ze goudbruin bakken. Eenmaal uitgelekt, laat je ze 10 minuten rusten voordat je ze serveert.



Afbeeldingen Giallo Zafferano.

Ze zijn goed goed gelukt en zijn erg lekker. Ik dacht handig te zijn door mini mozzarella bolletjes te nemen, maar die smelten niet. Dus beter een grote mozzarella in stukjes.

2 opmerkingen:

Clementine zei

Ik dacht er ook aan om een dezer dagen arancini te maken, maar dan volgens het recept van mijn italiaanse kookles. Heb trouwens een zampone gekocht bij Renato en ga die op een moderne manier presenteren op 1 januari (in mijn uppie, maar dat mag de pret niet deren).

Jannie zei

Ik heb ze eerder gemaakt met risotto https://watikgegetenheb.blogspot.com/2016/03/arancini-met-ricotta-spinazie-en.html .Dit is praktischer en vlugger met de twee soorten rijst, volgens de koks op de RAI.