zondag 20 december 2020

Bladerdeegkrans met Cranberrysaus en Brie



Op het blog van mijn zus staat een heel leuke bladerdeegkrans, een zonnige Tarte Soleil de Provence. De foto's hieronder zijn van haar. Ik wilde een meer winterse variant van maken en koos voor en vulling van cranberries, Brie en pistaches. 



Ingrediënten:
  • 1 plak bladerdeeg ontdooid
  • 2-3 eetlepels cranberrysaus
  • 200 g Brie in plakjes
  • 2 eetlepels pistaches grof gehakt
  • 1 ei geklopt

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220ºC  en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Rol het deeg uit tot ongeveer 5 mm dik en snijd een grote cirkel uit het deeg.

Leg het deeg op de voorbereide bakplaat.

Druk een cirkel met  een schaaltje van ca. 10 cm. en snijd met een scherp mes 4 sneden in de middelste cirkel. (zie foto).

Verdeel de cranberrysaus rond de middelste "ster" en bedek met de Brie en pistachenoten.

Breng een punt van de middelste ster over de vulling en breng ook de buitenrand van het deeg naar binnen. Druk de twee samen en ga door tot je een krans hebt Bestrijk met losgeklopt ei. 

Verlaag de oventemperatuur tot 200ºC.  Leg de krans in de oven en bak 15 minuten of  tot ze goudbruin en gaar is..

Haal uit de oven, laat 5 minuten rusten, snijd in stukjes en serveer.





Geen opmerkingen: