- 1 plak bladerdeeg ontdooid
- 2-3 eetlepels cranberrysaus
- 200 g Brie in plakjes
- 2 eetlepels pistaches grof gehakt
- 1 ei geklopt
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Rol het deeg uit tot ongeveer 5 mm dik en snijd een grote cirkel uit het deeg.
Leg het deeg op de voorbereide bakplaat.
Druk een cirkel met een schaaltje van ca. 10 cm. en snijd met een scherp mes 4 sneden in de middelste cirkel. (zie foto).
Verdeel de cranberrysaus rond de middelste "ster" en bedek met de Brie en pistachenoten.
Breng een punt van de middelste ster over de vulling en breng ook de buitenrand van het deeg naar binnen. Druk de twee samen en ga door tot je een krans hebt Bestrijk met losgeklopt ei.
Verlaag de oventemperatuur tot 200ºC. Leg de krans in de oven en bak 15 minuten of tot ze goudbruin en gaar is..
Haal uit de oven, laat 5 minuten rusten, snijd in stukjes en serveer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten