dinsdag 1 december 2020

Gemengde Salade met Bresaola en Omeletreepjes van Jamie Oliver


 

Bresaola, Italiaans luchtgedroogd rundvlees, is regelmatig bij Lidl verkrijgbaar, vooral voor de feestdagen.

Ingrediënten:

  • 1 venkelknol
  • 4 grote scharreleieren
  • olijfolie
  • 1 kropje radicchio of treviso, of 2 rode cichorei, bladeren gewassen, droog gecentrifugeerd en gescheurd
  • 2 flinke handen rucola en / of waterkers, gewassen en gecentrifugeerd
  • 16 plakjes bresaola
  • extra vergine olijfolie
  • een handvol vers geraspte Parmezaanse kaas, plus extra o9m te serveren
  • sap van ½ citroen
  • Eventueel:
  • 1 theelepel truffelolie 


Bereiding:

Schaafde venkelknol met een mandoline, dunschiller of een scherp mes. Leg het schaafsel ongeveer een minuut in ijskoud of heel koud water - dit geeft je een heerlijke knapperige textuur, maar het nadeel is dat je smaak verliest, dus wees er snel bij. Zodra de venkel begint op te krullen, giet je hem af in een vergiet, verwijder je eventuele ijsblokjes, draai hem om echt drogen in een slacentrifuge en zet opzij. 

Klop de eieren op met een snufje zeezout en zwarte peper. Voeg een scheutje water toe aan het mengsel, want dan krijg je dunne crêpe-achtige omeletten. Wrijf een beetje olijfolie over de bodem van een koekenpan met antiaanbaklaag van 20 cm en zet deze op het vuur. Werk snel, giet er een beetje eimengsel in en kantel de pan zodat deze rondom de bodem loopt. In minder dan een minuut is de crêpe ondoorzichtig en gaar. Raak het lichtjes aan om te testen of het klaar is. Als dit het geval is, houdt u de pan schuin en begint u deze met een spatel af te pellen. Wees voorzichtig en haast je niet - als je de eerste verprutst, maak je geen zorgen, je zult er het gevoel voor krijgen! Als je je crêpes hebt gemaakt, stapel ze dan op een bord en bedek ze met aluminiumfolie om ze warm te houden. 

Doe de venkel en alle slablaadjes in een kom. Verdeel de bresaola over vier borden en besprenkel met een beetje extra vergine olijfolie. Verwijder het aluminiumfolie van de crêpes. Rol ze een voor een op en snijd ze 1 tot 2 cm breed. Wikkel ze voorzichtig af. Voeg ze toe aan de kom met venkel en slablaadjes met de geraspte Parmezaanse kaas. 

Maak de dressing met 6 eetlepels extra vierge olijfolie en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout en meng voorzichtig maar grondig. Proef en breng in balans met kruiden en eventueel wat extra citroensap. Voeg voor een coole aanpassing een theelepel truffelolie toe. Strooi de gereserveerde kruidige venkeltopjes over de salade. 

Zet de slakom midden op tafel met je bordjes bresaola en laat iedereen zichzelf bedienen. Heerlijk afgewerkt met een extra raspje Parmezaanse kaas.


De video vindt je hier: https://youtu.be/F61lb72VzFw





Geen opmerkingen: