Raclette zonder open haard of apparaat maar in een kom. Het schijnt de nieuwe voedseltrend te zijn in Frankrijk.
Ingrediënten voor 6 kommen:
- 12 middelgrote aardappelen
- 12 plakjes raclette
- Originele versie is met 12 plakjes Graubünden/ Bündnerfleisch/ viande des Grisons
- 12 plakjes gekookte ham
- 12 plakjes rauwe ham
- (of koop een pak Raclette vleeswaren - Sligro)
- Droge worst
- 2 eetlepels gehakte bieslookZout en peper
- 18 augurken
Bereiding:
- Was de aardappelen . Doe ze in een pan, bedek ze met koud water, zout. Breng aan de kook en kook ze in 15 tot 20 minuten gaar
- Rol de vleeswaren op en zet ze rechtop in de kommen
- Giet de aardappelen af, verdeel ze over 6 kommen
- Smelt de 12 plakjes kaas in een pannetje, magnetron of oven.
- Als de kaas gesmolten is, giet je deze over de aardappelen maar laat de vleeswaren vrij. Leg de augurken erbij en serveer direct.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten