maandag 28 december 2020

Raclette in een kom




Raclette zonder open haard of apparaat maar in een kom. Het schijnt de nieuwe voedseltrend te zijn in Frankrijk.

Ingrediënten voor 6 kommen:
  • 12 middelgrote aardappelen
  • 12 plakjes raclette
  • Originele versie is met 12 plakjes Graubünden/ Bündnerfleisch/ viande des Grisons 
  • 12 plakjes gekookte ham
  • 12 plakjes rauwe ham
  • (of koop een pak Raclette vleeswaren - Sligro)
  • Droge worst
  • 2 eetlepels gehakte bieslookZout en peper
  • 18 augurken

Bereiding:

  1. Was de aardappelen . Doe ze in een pan, bedek ze met koud water, zout. Breng aan de kook en kook ze in 15 tot 20 minuten gaar
  2. Rol de vleeswaren op en zet ze rechtop in de kommen
  3. Giet de aardappelen af, verdeel ze over 6 kommen
  4. Smelt de 12 plakjes kaas in een pannetje, magnetron of oven.
  5. Als de kaas gesmolten is, giet je deze over de aardappelen maar laat de vleeswaren vrij. Leg de augurken erbij en serveer direct.



Geen opmerkingen: