dinsdag 8 december 2020

Vijgen en Gorgonzola Taartjes van Donna Hay





Ingrediënten voor 2 personen:
  • 400 gram kant en klaar kruimeldeeg of bladerdeeg
  • 80 gram gorgonzola
  • 2 tl oreganoblaadjes (evt. gedroogd)
  • 3 vijgen, in kwarten gesneden
  • 1 el honing
  • 1 el olijfolie
  • vers gemalen zwarte peper
  • waterkers of ander groen ter decoratie
  • 6 plakjes prosciuto of serrano ham.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 ° C. 

Snijd het deeg in rondjes van 2 x 18 cm en plaats het op de bakplaten met bakpapier. 

Bestrijk elk rondje met gorgonzola en beleg met oregano en vijgen. Doe de honing, olie en peper in een kom en roer door elkaar. 

Besprenkel de taartjes met de helft van het honingmengsel. Bak 15 minuten of tot het deeg goudbruin en krokant is. 

Bestrooi met waterkers en prosciutto en het resterende mengsel van olijfolie en honing.


Was lekker. Ik maakte ze met zelfgemaakt eenvoudig kruimeldeeg.

Geen opmerkingen: