Een sushi geïnspireerde crostini. Lekker en snel te maken.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 kleine rijpe avocado, schoongemaakt
- scheutje citroensap
- wasabipasta uit een tube naar smaak
- zout en versgemalen zwarte peper
- ca. 16 plakjes gesneden stokbrood, ca. 1/2 cm dik dik
- olijfolie om het brood mee in te smeren
- 16 kleine plakjes gerookte zalm (ca. 100 gram)
Bereiding:
Prak de avocado tot een grove puree. Roer er wat citroensap door.
Roer er de wasabipasta door. Proef en breng op smaak met zout en peper en eventueel extra citroensap en wasabi. Dek de bovenkant van de puree af met vershoudfolie en bewaar tot een paar uur in de koelkast.
Besmeer de sneetjes stokbrood met olijfolie, leg ze op een rooster in een bakplaat en zet onder een hete grill tot het brood goudbruin is. De randen mogen best donkerbruin worden, want het brood moet goed krokant zijn. Smeer het avocadomengsel over de sneetjes en leg of rol er een passende plakje zalm op. Dien onmiddellijk op.
Recept Kim Maclean.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten