Ingrediënten voor 6 personen:
Voor het deeg
• 300 g bloem
• 180 g koude boter
• 1 tl suiker
• ½ tl fijn zeezout
•100 ml ijswater
Voor de vulling:
- 700 g gemengde paddenstoelen
- 1 ui
- takje rozemarijn
- takje tijm
- takje dragon
- 1 teentje look
- boter
- handje walnoten, grofgehakt
- peper en zout
- 1 el mosterd
- 1 eigeel, losgeklopt
Bereiding:
Veeg de paddenstoelen voorzichtig schoon. Snijd grote exemplaren eventueel in twee.
Versnipper de ui, hak de kruiden fijn en maal het teentje knoflook fijn in een vijzel.
Zet een pan op een middelhoog vuur en stoof de ui kort aan in wat boter. Voeg na 2-3 minuten de fijngehakte kruiden en de knoflook toe. Draai het vuur hoger en voeg de paddenstoelen, met een extra klontje boter, toe. Meng voorzichtig en laat 8 tot 10 minuten stoven tot (bijna) al het sap verdampt is.
Draai het vuur uit en meng de grof gehakte walnoten door het paddenstoelenmengsel. Kruid met peper en zout.
Giet het mengsel over in een grote schaal of op een bakplaat, zodat ze sneller afkoelt. Een warme vulling maakt het deeg te slap, dus zorg dat de vulling helemaal afgekoeld is voor je de galette samenstelt.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Leg een vel bakpapier op het werkblad en bestuif met bloem. Rol hier het deeg op uit tot een ronde schijf van ongeveer 3 mm dik. Besmeer het deeg met een dun laagje mosterd.
Verdeel het afgekoelde paddenstoelenmengsel over het deeg. Zorg dat je ongeveer 5 à 6 centimeter van de rand onbedekt laat.
Vouw nu het deeg over de paddenstoelen en leg de galette met het bakpapier op een bakplaat.
Besmeer de rand met het losgeklopte eigeel en schuif de galette ongeveer 30 à 40 minuten in de voorverwarmde oven tot het deeg doorbakken en mooi goudkleurig is.
Recept voor Dille & Kamille van Louise De Brabandere.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten