De klassieke Salade Niçoise heb ik deze keer met extra champignons en aardappels met ansjovis erop gepresenteerd.
Gemarineerde champignons
Ingrediënten:
- 1 bakje champignons
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 deciliter witte wijn
- 2 eetlepels citroensap
- 1 laurierblaadje
- 5 zwarte peperkorrels
Bereiding:
Poets de champignons schoon. Snij ze doormidden als ze groot zijn.
Verhit de olijfolie in een braadpan en pers er de knoflook boven uit.
Fruit de knoflook goudbruin.
Schep de champignons erdoor.
Voeg 1 dl witte wijn, 2 el citroensap, het laurierblaadje en de peperkorrels toe.
Laat de champignons eerst ca. 5 minuten sudderen en dan in de marinade afkoelen.
Strooi voor het opdienen fijngeknopte peterselie over.
Strooi er voor het opdienen fijngeknipte peterselie over.
Aardappeltjes met ansjovis
Ingrediënten:
- Kleine aardappeltjes
- Ansjovis uit blik
- Kappertjes (Of opgerolde ansjovis en met kappertje uit blik of pot)
- Olijfolie
- Peterselie
Kook de geschilde krieltjes, snij ze door de lengte in tweeën en leg er de opgerolde ansjovis met kappertje op. Sprenkel er een beetje olijfolie over. Garneer met een takje peterselie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten