vrijdag 2 augustus 2013

Citroensorbetijs met bubbeltjeswijn


Dit recept stond er een jaar geleden ook al op, maar omdat het nu zo warm is en dit zo lekker is en makkelijk te maken, mag het recept in de herhaling.

Ingrediënten:
200 gr citroensorbetijs 
1 dl droge mousserende wijn
schijfjes citroen ter garnering
Een scheutjel limoncello of wodka behoort ook tot de mogelijkheden

Bereiding:
Zet de glaasjes in de diepvriezer.
Maak het ijs wat zachter met de bolle kant van de lepel. Meng eventueel met de Limoncello of wodka.
Roer er snel de net geopende wijn door, dus niet een fles die al aangebroken in de deur van de koelkast staat.
Kluts nog even met de handgarde door.
Schenk in de gekoelde glaasjes en decoreer met een schijfje citroen.

2 opmerkingen:

Clementine zei

Zo te zien is het nog steeds warm in Nederland !

Jannie zei

35 graden in de schaduw.