Ingrediënten:
1 blikje tonijn of een andere vis
zoals makreel of sardines
8 mini paprika's
2 sneden brood, zonder korst
4 ansjovisfilets fijngehakt
2 tenen knoflook , fijngesnipperd
handvol fijngehakte peterselie
2 el fijngehakte kappertjes
1 eidooier
een handvol, ontpitte en fijngehakte olijven
2 blaadjes laurier
1 eetlepel, gekneusde peperkorrels
Bereiding:
Verhit de oven tot 180 °C.
- Was de paprikaatjes, snij het kapje met het steeltje eraf en haal de zaadjes eruit. Zet een pan met water, laurierbladeren, de peperkorrels en wat zout op het vuur, breng aan de kook en laat de paprika's 5 minuten in blancheren. Spoel ze af onder koud water.
- Maak de sneden brood nat met wat water en verkruimel ze. Doe ze in een kom en voeg de uitgelekte tonijn erbij. Prak de ingredienten met een vork en voeg er dan de kappertjes, de peterselie, de ansjovisfilets , de eierdooier en de knoflook doorheen. Meng alles heel goed door elkaar. Als je een smeuiig mengsel wilt is het raadzaam om een keukenmachine te gebruiken.
- Vul de paprika's met het mengsel, bedek ze met hun kapje en zet ze rechtop in een ingevette ovenschaal. Zet de schaal in de oven en laat de paprikaatjes in ongeveer 40 minuten goudbruin en zacht worden
De kapjes waren een beetje verbrand.