|
Cupjes van wontonvelletjes met krabsalade.
Glaasje met knoflooksaus en een krabpootje |
Deze oudjaarsavond weer een nieuw hapje toegevoegd aan mijn standaardrepertoire. Bakjes van wontonvelletjes zijn in een siliconen muffinvorm zo gemaakt en dan komt mijn 6-holes muffinvorm ook weer eens onderuit het keukenkastje.
De belangrijkste ingrediënten zijn van lang leve de Lidl: een blikje krab en voor het glaasje een verpakking wilde verse krabbenpoten. Die hebben ze bij Appie niet.
Ingrediënten
bakjes:
Bakspray
12 à 18
wontonvelletjes, ontdooid (indien bevroren)
2 theelepels
(koolzaad-)olie
1/4 theelepel
zout
Ingrediënten
salade:
1 blikje krab van 125 gram
1 stengel bleekselderij, in kleine blokjes gesneden
1/2 kop
fijngesneden mango
1/4 kop dunne
plakjes gesneden lente-uitjes
2 eetlepels grof
gehakte vers korianderblad
Ingrediënten dressing:
1 theelepel limoenschil
2 eetlepels vers limoensap
1/4 theelepel zout
1/8 theelepel zwarte peper
1/2 theelepel gedroogde hete rode pepervlokken
Bereiding:
Verwarm de oven
voor op 200 graden C.
- Spray de muffinvormen in met bakspray.
- Bestrijk de
wontonvelletjes met olie en leg elk velletje in een kuiltje van de
muffinvorm. Druk voorzichtig elk velletje in de vorm zodanig dat het een bakje vormt. Bestrooi ze met zout en bak
gedurende 8 tot 10 minuten, tot bruin en knapperig. Haal uit de vorm en laat de wontonbakjes afkoelen.
- Meng intussen de
limoenschil, limoensap, zout, peper en de peper vlokken.
- In een
middelgrote kom, meng het krabvlees, bleekselderij, mango, lente-uitjes en
koriander. Voeg limoendressing toe en schep door
elkaar.
- Vul elk bakje met de krab salade en
serveer.
Voor het borrelglaasje:
1 verpakking wild crab claws
Dipsaus naar keuze, bijvoorbeeld knoflooksaus, aioli, mayonaise/mierikswortelsaus.
En wederom zijn de bitterballen in de diepvries blijven liggen. Maar die komen wel op als mijn zus uit Frankrijk komt.
Recept wontonbakjes gebaseerd op recept van op Foodnetworks van Ellie Krieger van de New York Times